Stichting verenigt aangiften tegen Wilders

Harry

Om de krachten te bundelen richt Dwars, de jongerenorganisatie van GroenLinks, een stichting op waarin mensen die aangifte tegen Geert Wilders hebben gedaan zich kunnen verenigen. Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft zich bereid verklaard de stichting juridisch bij te staan.

"Met verbijstering en walging hebben wij gisteravond geluisterd naar de uitspraken van Wilders", zegt Dwars-voorzitter Hugo van Halder over de 'belofte' van de PVV-leider om het aantal Marokkanen in Nederland terug te dringen. "We wisten al langer dat hij met zijn rabiate teksten bevolkingsgroepen uitsluit en kwetst, maar dit was absoluut een nieuw dieptepunt."

Het Openbaar Ministerie liet donderdag weten dat inmiddels meer dan honderd aangiften zijn binnengekomen van discriminatie door Geert Wilders. Ook hebben meer dan vijfhonderd mensen via de website van de politie melding gemaakt van discriminatie en hebben nog eens tientallen de politie gebeld om te laten weten dat zij aangifte willen doen. De jongerenorganisatie deed ook aangifte, van discriminatie en haatzaaien.