VVCS: Van Marwijk als mosterd na maaltijd

Jeffrey

Bert van Marwijk roept spelers en trainers op in opstand te komen tegen de benoeming van het WK in 2022 aan Qatar. Dat haalt volgens VVCS-voorzitter Danny Hesp niet veel meer uit.

De toewijzing van het WK aan Qatar in 2022 heeft al de nodige stof doen opwaaien. Deze week werd bekend dat de FBI onderzoek doet naar FIFA-bestuurder Jack Warner, die mogelijk steekpenningen heeft aangenomen. Bij de bouw van de stadions in Qatar zijn bovendien al vele doden gevallen.

Mede vanwege het mogelijke gesjoemel op hoog niveau en de slechte werkomstandigheden in het land hoopt Van Marwijk dat het toernooi over acht jaar niet doorgaat. De oud-bondscoach van Oranje riep gisteren spelers en trainers op om in actie te komen tegen de toewijzing van het WK aan de steenrijke Qatari.

"Deze opmerkingen komen als mosterd na de maaltijd", reageert Hesp, voorzitter van spelersvakbond VVCS tegenover Voetbal International. "Wij als VVCS vinden het WK in Qatar ook een vreemde keuze, maar de FIFA blijft bij haar standpunt. Het WK in 2022 zal daar gewoon plaatsvinden."

Spelers moeten zich volgens de voormalig verdediger van onder meer NEC en Roda JC niet bezighouden met randzaken. "Ik vind niet dat spelers ertegen in protest moeten gaan: zij moeten gewoon gaan voetballen daar. Het heeft voor hen geen zin om zich te mengen in het politieke spel", besluit Hesp.