Heerenveen wil vertrek sterkhouders voorkomen

Maarten (rubbereend)

De offensieve krachten van sc Heerenveen liggen goed in de markt. De clubleiding is druk doende om een exodus van sterkhouders in de zomer te voorkomen.

Alfred Finnbogason trekt met een karrevracht aan doelpunten al twee seizoenen de aandacht van clubs uit de Premier League, en ook Rajiv Van La Parra en Hakim Ziyech passeren steeds vaker de revue in de verschillende transferrubrieken.

Beide talenten fungeren dit seizoen als aangever van Finnbogason en trokken in die rol de aandacht van clubs uit binnen- en buitenland. Heerenveen beseft dat de club alle zeilen moet bijzetten om een leegloop te voorkomen.

Zo loopt het contract van Ziyech deze zomer ten einde. Heerenveen beschikt over een optie om die verbintenis met een jaar te verlengen, maar de Friezen reserveren die mogelijkheid voor het geval Ziyech niet bereid blijkt om een nieuw, meerjarig, contract te ondertekenen.

Dat laatste lijkt steeds dichterbij te komen. Onderhandelingen liepen tot dusver op niets uit. "We willen hem graag langer houden en zijn vanaf augustus vorig jaar met hem in gesprek", zegt technisch manager Hans Vonk in gesprek met het Friesch Dagblad. "Het is jammer dat we er niet uit zijn gekomen, maar Ziyech speelt nog een jaar bij ons. Het is wel wenselijk om te voorkomen dat hij dan gratis de deur uitloopt."

Het is nog maar de vraag of Heerenveen bij Van La Parra meer succes zal boeken. Feyenoord heeft deze week nadrukkelijke belangsteling getoond. "We moeten nu eerst de spelers van wie contracten aflopen duidelijkheid geven of ze wel of niet kunnen blijven. Ook met een speler als Van La Parra zijn we in gesprek", zegt Vonk daarover.