Haagse sporttrainer vast voor ontucht met meisjes

Redactie

Een 25-jarige sporttrainer uit Den Haag zit sinds begin december vast omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met ten minste zeventien minderjarige meisjes. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag gemeld. Zijn slachtoffers, bij het misbruik tussen de 11 en 15 jaar oud, waren actief bij de sportvereniging waar de man trainde.

De zaak kwam aan het licht toen een 14-jarig meisje in september aangifte deed. Het misbruik zou in 2010 hebben plaatsgevonden. Uit het onderzoek dat werd ingesteld kwamen meer incidenten naar voren, die zouden hebben plaatsgevonden tussen 2006 en 2013.

Ook online zou de man over de schreef zijn gegaan. Op de computer van de man werden verslagen van een groot aantal seksueel getinte chatgesprekken aangetroffen. Het gaat om enkele tientallen chats.

Vier meisjes deden tot nu toe aangifte van ontucht en online ontucht. Daar komen nog drie aangiften van meisjes die online ontucht bovenop. Tien andere meisjes die slachtoffer zijn geworden wilden geen aangifte doen, maar werden als getuige gehoord. Mogelijk maakte de man, die alleen handelde, meer slachtoffertjes.

De man stond donderdag voor de rechter in een pro-formazitting. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. Het onderzoek naar het online gedrag van de verdachte wordt voortgezet.