[vid] 97-jarige maakt comeback

Redactie

Geen paniek, zelf zingen doet de 97-jarige Vera Lynn niet meer. Maar de ‘sweetheart of the forces’ uit de Tweede Wereldoorlog lanceert wel een verzamelalbum om haar jubileum in de showbiz te herdenken. Als zevenjarige trad ze voor het eerst op en dat is dus 90 jaar geleden.

Het album moet uitkomen op 2 juni, ter herdenking van D-Day dat op 6 juni precies 70 jaar geleden is. Naast de nummers waar ze wereld beroemd mee werd, als 'We’ll Meet Again' en 'The White Cliffs of Dover', staan er ook liedjes op die nog nooit eerder werden uitgebracht.

Vera Lynn had tijdens de Tweede Wereldoorlog een eigen radioprogramma. Daarin zong ze voor de troepen en sprak hen moed in. Ze gaf ook live-concerten in alle frontgebieden, tot India, Birma en Egypte aan toe.

In The Telegraph verklaart Lynn: "Het is heerlijk dat mensen nog steeds van mijn liedjes genieten, vooral als het hen aanmoedigt te herdenken wat er 70 jaar geleden is gebeurd. Het was gewoon mijn plicht om te blijven zingen."

Haar laatste verzamelalbum kwam uit in 2009 en haalde toen de hoogste positie in de Britse hitlijsten. Met hun 87-jarige queen Elizabeth hebben de Britten dus duidelijk iets met dames van hoge leeftijd.

'We'll Meet Again' werd ook gebruikt in de uitmuntende Stanley Kubrickfilm Dr. Strangelove.