Dortmund vier weken zonder Schmelzer

Frank (franklop)

Borussia Dortmund moet het in de kwartfinale van de Champions League zonder Marcel Schmelzer stellen. De 26-jarige linksback liep woensdag in het duel tegen Zenit Sint-Petersburg een spierscheurtje in zijn hamstring op, meldt de Duitse club donderdag. Hij moet vier weken toekijken.

De kwartfinales van de Champions League, waarvoor vrijdag wordt geloot, worden in de eerste twee weken van april afgewerkt, waardoor Schmelzer er dan zeker niet bij is. De halve finales worden later die maand gespeeld.

Schmelzer viel tegen de Russen na 77 minuten geblesseerd uit. De elfvoudig Duits international mist ook de komende wedstrijden van Dortmund in de Bundesliga, waaronder confrontaties met Schalke 04 en Bayern München.

Schalke kan tijdens het duel tegen Dortmund dinsdag niet beschikken over Benedikt Höwedes. De verdediger heeft eveneens een hamstringblessure en is enkele weken uitgeschakeld. Voor zowel Schmelzer als Höwedes lijkt het WK in Brazilië niet in gevaar te komen.

De formatie uit Gelsenkirchen staat momenteel derde in de Bundesliga, een punt achter Dortmund. Als beide ploegen dit weekeinde punten verspelen, kan Bayern zich al tot kampioen kronen.