Filmmakers Noah toch bij paus op bezoek

Vincent (vinnypassy)

Noah-regisseur Darren Aronofsky en hoofdrolspeler Russell Crowe hebben woensdagochtend toch een ontmoeting met de paus gehad. Dat zegt een woordvoerder van het Vaticaan, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety woensdag. Eerder deze week ontstond onduidelijkheid toen media berichtten over een op handen zijnde meeting maar het Vaticaan dit ontkende.

De ontmoeting tussen de geestelijk leider en de makers van de bijbelfilm stond aanvankelijk onder voorbehoud gepland voor 08.30 uur op de woensdag in de vipruimte van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Die werd later afgeblazen, naar verluidt omdat de ontmoeting was uitgelekt naar de pers, en paus Franciscus geen behoefte had aan een mediaspektakel.

De filmmakers hebben nu gebruikgemaakt van het algemene bezoekuur van de paus, dat elke woensdag om 10.30 uur begint. "Ze zitten nu in de Sint-Pietersbasiliek", zei een woordvoerder rond 11.30 uur.

Het gesprek gaat over het omstreden scenario van de film. Noah vertelt het verhaal hoe de bijbelfiguur Noach zich voorbereidt op de zondvloed. Hij bouwt een immense ark waarmee zijn familie en al zijn dieren kunnen worden gered. De film stuitte eerder op kritiek omdat het scenario wel erg losjes omspringt met het Bijbelverhaal.


Filmmakers Noah toch bij paus op bezoek (Foto: Novum)