Ploumen opent Movies That Matter Festival

Vincent (vinnypassy)

Minister Lilianne Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking opent donderdagavond het Movies That Mattter Festival in Den Haag. Het jaarlijkse internationale film- en debatfestival over vrede en recht omvat zo'n 70 documentaires en speelfilms die het debat over een rechtvaardige wereld aanwakkeren.

Verder zijn er in het Filmhuis Den Haag en het Theater aan het Spui talkshows, debatten, dagelijkse muziekoptredens en een expositie. Het Movies That Matter Festival opent donderdagavond met de veelvuldig bekroonde Mexicaanse speelfilm La jaula de oro, in aanwezigheid van regisseur Diego Quemada-Diez. De roadmovie volgt drie pubers uit Guatemala op hun reis door Mexico, op weg naar een beter leven in de Verenigde Staten.

Het hoofdprogramma van het festival A Matter of ACT bestaat uit tien documentaires over het leven en werk van mensenrechtenactivisten. De meesten van hen zijn in Den Haag aanwezig. Het tweede festivalprogramma Camera Justitia omvat films en debatten over onder meer het belang van recht en de rechtsstaat. Het themaprogramma Atomic sluit aan bij de nucleaire top in Den Haag.

In aanwezigheid van Yolanthe Sneijder-Cabau vindt zondag de première Sex voor 5 euro plaats, waarvoor ze in Brazilië op zoek ging naar minderjarige prostituees.

Ploumen opent Movies That Matter Festival
Ploumen opent Movies That Matter Festival (Foto: ANP)