Koevermans stopt met voetballen

heywoodu

Danny Koevermans stopt per direct met voetballen. De 35-jarige aanvaller moet vanwege terugkerende klachten aan zijn kuit een punt zetten achter zijn loopbaan. De viervoudig Oranje-international tekende in januari een contract bij FC Utrecht, maar hij kwam niet verder dan drie invalbeurten.

"De dinsdag na de uitwedstrijd tegen PSV merkte ik dat het na een intensief moment op de training weer misging met mijn kuit", laat Koevermans donderdag weten op de website van Utrecht. "Ik had het liever anders gezien, maar we wisten dat de kans aanwezig zou zijn dat dit zou gaan gebeuren."

"Voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in wat ik doe en dat ik van waarde kan zijn", vervolgt de oud-speler van Sparta, AZ, PSV en Toronto FC. "Als ik steeds weer moet revalideren en de jongens het veld op zie gaan, dan doet dat pijn. Ik kom nu tot het besef dat het op is en dan moet ik eerlijk zijn tegen mijzelf. Het is mooi geweest."

Koevermans, die in 2008 landskampioen werd met PSV, debuteerde op 28 maart in het EK-kwalificatieduel tegen Slovenië in het Nederlands elftal. Zijn enige doelpunt maakte hij later dat jaar tegen Luxemburg. De aanvaller hoopt in de voetballerij actief te blijven als trainer.