Koeman meer dan welkom bij Swansea

Frank (franklop)

Mocht Ronald Koeman voor Swansea City kiezen als zijn nieuwe werkgever, dan wordt hij met open armen ontvangen door de Nederlandse enclave. Michael Laudrup werd eerder dit seizoen ontslagen na teleurstellende prestaties. Wie de nieuwe oefenmeester wordt, is nog onbekend. Koeman is een voorname kandidaat.

"Onder de Nederlandse jongens, Jonathan de Guzman, Dwight Tiendalli en Marvin Emnes, is het wel een gespreksonderwerp", zegt Swansea-doelman Michel Vorm tegen Voetbal International.  "Van de Engelse en Spaanse spelers weet ik het eerlijk gezegd niet, volgens mij is Koeman vooral in de Nederlandse media genoemd als eventueel toekomstige coach."

Zolang Swansea geen nieuwe hoofdman heeft gevonden, neemt Gary Monk de honneurs waar in Engeland. Er bestaat echter de nodige onzekerheid over het aanblijven van de coach, die nog weinig ervaring heeft op het hoogste niveau.

"Geen van de Nederlanders bij Swansea heeft voorheen met Koeman gewerkt, dus voor ons blijft het lastig er iets over te zeggen", stelt Vorm. "Al is duidelijk dat hij bij Feyenoord goed werk geleverd heeft. Voor Swansea City is het wel een eer dat een trainer van het kaliber Koeman geïnteresseerd is. Een paar jaar geleden zou dat bij deze club ondenkbaar zijn geweest."