Ecclestone: 'Wellicht mijn laatste seizoen'

zoem

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft toegegeven dat dit wel eens zijn laatste Formule 1-seizoen zou kunnen zijn. Hij benadrukte echter dat dit niets te maken heeft met het Gribkowsky-corruptieschandaal.

Tot op heden had hij altijd aangegeven geen stap terug te willen doen. "Zolang ik goed werk aflever en de aandeelhouders daar tevreden mee zijn, zal ik aanblijven", zei de Brit nog in 2012.

Inmiddels is hij van gedachte veranderd: "Ik word 84 jaar tegen het eind van het jaar, dus ik moet bij mezelf te rade gaan of ik op mijn 85e nog wel door wil gaan met het werk dat ik al verschrikkelijk lang doe", vertelde Ecclestone tegen de Britse krant Mirror.

EcclestoneBernie Ecclestone (Foto: Pro Shots/DPPI)

Hij liet weten dat het niets van doen heeft met het omkoopschandaal, maar met de manier waarop men tegenwoordig bedrijven moet runnen vergeleken met vroeger.

"Tegenwoordig zijn er allerlei instanties, ethische commissies and weet ik veel wat nog meer waaraan gerapporteerd moet worden. Vroeger wist ik hier niets vanaf. Als ik het toen had geweten, had ik het wellicht niet zo lang volgehouden."

"Er worden steeds meer beperkingen opgelegd. Dat is hoe de wereld in elkaar steekt. Langzaam maar zeker raken we ondernemers kwijt; mensen die buiten bestaande kaders denken", aldus Ecclestone.