Posters van verkiezingsborden Loppersum gescheurd

Harry

In een groot gedeelte van de door aardbevingen geteisterde gemeente Loppersum zijn woensdag bijna alle verkiezingsposters van de borden gescheurd. Alleen de posters van Loppersum Vooruit zijn ongemoeid gelaten, meldt RTV Noord.

Het is niet bekend wie achter de actie zit. "Wij distantiëren ons hier helemaal van", zegt kandidaat-raadslid voor Loppersum Vooruit Hans Warink in een reactie. "Wij weten ook niet wie hier achter zit, maar hier is niemand mee geholpen."

De actiegroep Groenfront deelde eerder in de gemeente folders uit waarin wordt opgeroepen om niet te stemmen. Inmiddels zijn de activisten volgens RTV Noord naar Slochteren vertrokken. GroenFront was niet direct bereikbaar voor een toelichting.

Loppersum wordt regelmatig opgeschrikt door aardbevingen die worden veroorzaakt door de gaswinning. De plaatselijke actiegroep Schokkend Groningen roept op om op lokale partijen te stemmen omdat die meer tegen de gaswinning zouden doen dan landelijke partijen. Op Twitter laat de groep zich ook uit over het afscheuren van de posters. "Schokkend Groningen ontkent het, maar vindt het wel leuk!"