Bayern-talent wil voor Verenigde Staten voetballen

Frank (franklop)

De jonge Bayern München-aanvaller Julian Green wil voortaan voor de Verenigde Staten uitkomen. Het 18-jarige talent, dat in Tampa in de staat Florida is geboren, speelde tot nu toe drie interlands voor Duitsland onder 19. Hij heeft de FIFA gevraagd om officieel over te worden geschreven. Green heeft de dubbele nationaliteit.

"Dit was uiteraard een grote beslissing", laat Green weten in een door de Amerikaanse voetbalbond USSF uitgegeven verklaring. "Ik heb de beslissing uitvoerig met mijn familie besproken. Ik ben geboren in Florida en mijn vader woont daar nog steeds, dus ik heb diepe wortels in de VS. Ik ben erg trots om voor de Verenigde Staten uit komen."

Deze maand trainde Green met de Amerikaanse ploeg mee toen die zich in Frankfurt voorbereidde op een oefeninterland tegen Oekraïne. Dat beviel het talent goed. "De ervaring die ik in Frankfurt had was een groot deel van de beslissing. Alle spelers waren super aardig en verwelkomden me van het eerste moment."

De Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann ziet de komst van Green wel zitten. "We zijn enorm blij. Hij is een heel bijzonder talent." Klinsmann nodigde de nieuweling uit voor het trainingskamp in de aanloop naar een oefenwedstrijd tegen Mexico op 2 april.

Green debuteerde eind november in het Champions League-duel tegen CSKA Moskou in het eerste van Bayern. Hij viel toen twee minuten voor tijd in.