Ilse DeLange gaat appelmoes aanprijzen

Redactie

Ilse DeLange heeft een nieuwe schnabbel te pakken. De zangeres gaat de appelmoes van Hak aanprijzen, maakte de groentefabrikant woensdag bekend. DeLange is vanaf eind april te zien in de tv-commercials van Hak.

"Ze is lekker Hollands, spontaan, nuchter en eerlijk", somt de marketingdirecteur van Hak de pluspunten van DeLange op. "Tegelijkertijd is Ilse enorm veelzijdig als artiest met de uiteenlopende muziekstijlen die ze al heeft laten zien. Net zo veelzijdig als de groenten en appelmoes van Hak."

De reclame met DeLange, die vanaf 23 april te zien is, past in de nieuwe campagne Lekker Hollands van de groentefabrikant. Feyenoord-trainer Ronald Koeman ging DeLange voor. Hij maakte reclame voor rode kool. Voordien was Martine Bijl jarenlang het gezicht van Hak.

Voor het spotje van de 36-jarige zangeres, die Nederland dit jaar met Waylon vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, moest Hak een beetje smokkelen. De commercial werd opgenomen in Zuid-Afrika. "De appeloogst en het plukseizoen in Nederland starten pas in het najaar", legt de marketingdirecteur uit. "Daarom moesten we voor de opnames uitwijken naar een plukrijpe appelboomgaard in Zuid-Afrika waar het oogstseizoen nu net is gestart, maar onze appels komen daar uiteraard niet vandaan."?