Auto's botsen voor naderende trein

Redactie

Twee auto's zijn dinsdagavond op een spoorwegovergang in het Gelderse Wolfheze op elkaar gebotst. De bestuurders zijn aan de dood ontsnapt, want hun voertuigen werden kort na de botsing aangereden door een trein. Niemand is gewond geraakt, zo meldt een woordvoerder van de NS.

Door de botsing is het treinverkeer tussen Arnhem en Ede-Wageningen ernstig verstoord. De extra reistijd bedraagt meer dan een uur. De NS verwachtte in eerste instantie dat de verstoring tot 01.00 uur zou duren, maar heeft dit inmiddels bijgesteld naar 23.00 uur.

"De brandweer heeft de autowrakken inmiddels van het spoor verwijderd. De schade aan de trein was ook niet zo groot dat die weggesleept moest worden. Dus de prognose is naar beneden bijgesteld", zegt de woordvoerder.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie doet hier onderzoek naar, maar kan dinsdagavond nog geen toelichting geven. Volgens Omroep Gelderland was een oudere vrouw bij het incident betrokken. Ze zou per ongeluk een verkeerde afslag hebben genomen en daardoor met haar auto op het spoor zijn beland. Een omstander kon haar net voor aankomst van de trein uit haar voertuig halen.