God roept zijn radicale predikant terug

MarcusViridis

Fred Phelps, de stichter van de Westboro Baptist Church, kan binnenkort aan zijn schepper gaan uitleggen wat hij precies bedoelt met statements als 'God hates Fags' en meer leuks. De grondlegger van de kleine, maar veelbesproken kerk ligt namelijk op sterven in een hospitium te Kansas.

Het veronderstelde, oneindig machtige wezen dat verantwoordelijk is voor het leven, het heelal en de rest, heeft volgens ingewijden ook een hekel aan condooms en abortus. Het zal dan ook niemand verbazen dat de stervende relikneus een grote schare kindertjes bij elkaar gecopuleerd heeft. Een daarvan is de van zijn vader vervreemde Nate Phelps. Via hem is het bericht in de media gekomen dat Fred binnen afzienbare tijd op het matje kan komen bij onze vader, die in de hemelen zijt.

Zoonlief staat een beetje dubbelslachtig tegenover de aanstaande dood van zijn verwekker. Aan de ene kant vindt hij het ironisch dat God het monster dat pappa nu eenmaal is, bij zich roept. Aan de andere kant spijt het hem dat andere familieleden over niet al te lange tijd hun geliefde opa of vader verliezen aan de eeuwigheid.

De Westboro Baptist Church staat bekend om zijn onverdraagzaamheid richting alles dat niet met hun - letterlijke - interpretatie van de bijbel overeenkomt. De kerk bezoekt geregeld begrafenissen van militairen en/of homo's waarbij ze duidelijk laten weten dat ze het 'terecht' vinden dat God de overleden persoon heeft laten sterven. Daarbij stellen ze zich provocatief op en dragen daarbij borden als 'God hates fags', 'Pray for more dead soldiers' en 'you're going to hell'.