Moyes voelt zich zeker van positie bij United

Maarten (rubbereend)

David Moyes vreest niet voor zijn positie bij Manchester United. Volgens de Schot is zijn baan veilig en zal de Engelse landskampioen onder zijn leiding weer herrijzen. De geplaagde coach zei dit dinsdag in aanloop naar het belangrijke Champions League-duel tegen Olympiakos Piraeus, de laatste kans voor United op een prijs dit seizoen.

Moyes tekende in mei een zesjarig contract als opvolger van landgenoot Sir Alex Ferguson, maar kreeg de Red Devils nog niet aan de praat. De coach staat naar eigen zeggen niet ter discussie omdat United een club is 'met een scherpe langetermijnvisie'. Moyes zegt bovendien dat de gehele clubleiding zeer positief is over zijn toekomstplannen.

Moyes stelt veel steun te ondervinden van Ferguson, de man die hem aanbeval bij United. De twee hebben nog regelmatig contact. "Hij vertelde me al voordat ik hier kwam dat het een moeilijke klus zou worden, maar hij is altijd bereid te helpen."

Ondertussen wordt de druk van buitenaf wel groter. United staat slechts zevende in de Premier League en werd zondag in eigen huis overklast door Liverpool (0-3). De club uit Manchester tankte zodoende weinig vertrouwen voor het treffen met Olympiakos. De ploeg van Robin van Persie moet woensdag voor eigen publiek een 2-0 achterstand goedmaken.