Weer meer nieuwe auto's verkocht in EU

Redactie

Het aantal verkochte nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in februari gestegen met acht procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden ruim 861.000 auto's op kenteken gezet. Februari was de zesde maand op rij dat de verkoopcijfers stegen. Dat meldt de Europese autobrancheorganisatie ACEA dinsdag.

Frankrijk was een van de weinige landen met een grote auto-industrie waar een dalende lijn te zien was. Er werden 1,4 procent minder auto's op kenteken gezet. In Spanje was de groei 17,8 procent, in Italië 8,6 procent. In Duitsland steeg het aantal met 4,3 procent en in Nederland 5,4 procent.

Hoewel al maanden een groei zichtbaar is, was vorige maand wel de op een na slechtste februarimaand sinds de ACEA in 2003 met meten begon. De Europese automarkt is hard getroffen door de crisis en het lage consumentenvertrouwen.

Ook in vergelijking met januari steeg het aantal geregistreerde auto's, met 6,6 procent. In de eerste twee maanden van het jaar werden bijna 1,8 miljoen auto's geregistreerd.