Contador roemt inbreng van coach De Jongh

Maarten (rubbereend)

Alberto Contador heeft zijn waardering uitgesproken voor de samenwerking met Steven de Jongh. De Spanjaard van Tinkoff-Saxo lijkt zichzelf onder de hoede van de Nederlandse coach weer herontdekt te hebben. "Het gevoel is goed, er is een klik tussen ons", zegt de Spanjaard tegen Cyclingnews. "Ik denk dat het werk ons enkele uitstekende resultaten heeft gegeven."

Contador kende een moeizaam vorig seizoen, maar sinds De Jongh de begeleiding overnam lijkt de klimmer weer aan de betere hand. In de Tirreno Adriatico, die dinsdag eindigt, schreef hij twee etappezeges op zijn naam en kan de eindzege hem nauwelijks meer ontgaan.

De voormalige sprinter De Jongh moest eind 2012 vertrekken bij Team Sky als gevolg van het zerotolerancebeleid van de Britse wielerploeg. De Noord-Hollander had enkele maanden eerder toegegeven tussen 1998 en 2000 epo te hebben gebruikt. Niet veel later vond De Jongh onderdak bij Saxo, waar hij zich sinds enkele maanden ontfermd over Contador.

De Jongh kent de veelgeprezen trainingsmethodes van Team Sky als geen ander, maar Contador ontkent dat die worden toegepast op hem. "Daar heeft hij me niets over verteld en ik ben niet geïnteresseerd in hoe zij het doen. Het belangrijkste is dat we door blijven gaan op de huidige voet."