Otter wil meer investeringen in shorttrack

Peterselieman

Jeroen Otter, bondscoach van de Nederlandse shorttrackers, wil dat er meer geïnvesteerd wordt in de opleiding van jonge shorttrackers. Nederland boekte met name in het afgelopen jaar zeer goede resultaten, maar de basis is smal, waardoor het wegvallen van Sanne van Kerkhof en Niels Kerstholt meteen een aderlating is.

Er zijn niet zomaar shorttrackers die op de aflossing hun posities of die van de reserves in kunnen nemen. Otter: "Dat we nu een paar medailles gewonnen hebben, wil niet zeggen dat zulke prestaties volgend jaar en het jaar daarop ook gegarandeerd zijn. Er zijn wel talenten, maar te weinig. We moeten daar de komende maanden goed over nadenken. Er moeten geld en middelen geïnvesteerd worden in een completere aanpak van het shorttrack. Want je wilt het moment ontgroeien dat je alles moet maken. Dat het jaren investeren kost voordat een team er staat."

De Nederlandse teams op de aflossing zijn al acht jaar bij elkaar, waarvan vier jaar onder Otter. Bij de mannen heeft dit geresulteerd in het rijden van de olympische finale en afgelopen weekend de wereldtitel in Montreal. De vrouwen haalden in beide gevallen de finale niet. Het is de vraag of na het wegvallen van twee ervaren krachten er bijvoorbeeld bij de mannen weer een finaleplaats op het WK in zit.