Chris Brown nog ruim een maand in de bak

Redactie

Chris Brown moet nog ruim een maand brommen. De 24-jarige zanger zit nog zeker tot 23 april achter tralies, schrijft entertainmentwebsite TMZ. Brown zit in Californië vast totdat meer duidelijk is over de rechtszaak die in Washington tegen hem loopt. Die zaak gaat in april verder.

Brown werd vrijdag uit een afkickkliniek gegooid. Daar moest hij echter op last van de rechter blijven nadat hij voor de zoveelste keer de voorwaarden van zijn proeftijd had overtreden. Zodra Brown op straat stond, werd hij gearresteerd. De zanger werd uit de kliniek gezet omdat hij de regels van de instelling had overtreden. Brown moest uit de buurt van alle vrouwen blijven, maar kon niet van de dames afblijven. Ook weigerde hij een drugstest te ondergaan.

Omdat de zanger niet meer in de kliniek zat, werd hij vrijdag in een cel gegooid. Een rechter bepaalde maandagavond dat Brown daar voorlopig blijft. Volgens de rechter is het voor Brown 'onmogelijk uit de problemen te blijven'. Zo zou de zanger, tot groot ongenoegen van de rechter, in de kliniek hebben opgeschept over hoe goed hij om kan gaan met vuurwapens en messen.

Brown is sinds februari 2009 geregeld in de rechtbank te vinden. Toen timmerde de zanger zijn toenmalige vriendin Rihanna in elkaar. Brown kreeg onder meer een proeftijd opgelegd, aan de voorwaarden daarvan kan hij zich keer op keer niet houden.

Het lot van de zanger ligt nu bij een rechter in Washington. Daar zou Brown zich in oktober schuldig hebben gemaakt aan mishandeling. De zaak wordt vanaf 17 april behandeld, het is onduidelijk of Brown toestemming krijgt de inhoudelijke behandeling bij te wonen.

Als Brown in Washington wordt veroordeeld, kan dat grote gevolgen hebben voor zijn zaak in Californië. Een veroordeling in Washington betekent dat Brown wederom de voorwaarden van zijn proeftijd heeft overtreden. Mogelijk verdwijnt de zanger dan voor vier jaar achter tralies. Hoe het verder gaat met Browns zaak in Californië blijkt op 23 april, dan wordt zijn proeftijd nogmaals geëvalueerd.