[vid] 'Ze horen ons al, nu nog luisteren'

Bert (superworm)

Gisteren beantwoordde Ancilla Tilia nog prangende vragen van FOK!'ers in een livechat.

Vandaag is ze alweer te zien, dit keer in een door de Piratenpartij geüpload YouTube-filmpje:


In het filmpje, dat met de webcam van een laptop lijkt te zijn opgenomen, houdt de overheid haar middels een Matrixiaanse overlay in de gaten. Vervolgens richt ze zich tot diezelfde overheid. 

Ancilla: "Ik wil niet dat we altijd en overal worden bespied. Ik wil niet dat alles over iedereen voor altijd wordt vastgelegd, opgeslagen en geanalyseerd. Dat onze rechten worden geschonden en we hier niets over horen totdat er iemand over lekt."

De 28-jarige politica vervolgt: "Ik wil niet dat wij geen geheimen mogen hebben, maar jullie wel. En ik wil al helemaal niet dat de paar mensen die dapper genoeg zijn om ons hierover te waarschuwen, zo genadeloos worden vervolgd. Jullie controleren ons, maar niemand controleert jullie. Dat moet anders en daar wil ik wat aan gaan doen."

Tilia heeft reeds aangegeven dat ze zal overwegen de Amsterdamse gemeenteraad in te gaan als ze meer voorkeursstemmen heeft dan Piraten één en twee op de lijst. Al is dat wellicht onnodig, stelt ze: in Berlijn hebben de Piraten negen zetels veroverd en de hoop is dat men in de Amsterdamse gemeenteraad ook drie of meer zetels weet te bemachtigen.