'Vriendin Mick Jagger pleegt zelfmoord'

Redactie

Modeontwerper L'Wren Scott lijkt zelfmoord te hebben gepleegd. De 47-jarige vriendin van Mick Jagger werd maandag door haar assistent dood gevonden in haar appartement in Manhattan. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Scott zou zich aan een sjaal op hebben gehangen aan een deurknop, laat de politie weten aan de Amerikaanse krant New York Daily News. Agenten troffen geen afscheidsbrief aan en gaan niet uit van een misdrijf, schrijft entertainmentsite TMZ.

De modeontwerper werd sinds 2001 aan de zanger van The Rolling Stones gekoppeld. De 70-jarige rocker laat via zijn woordvoerder aan het blad The Hollywood Reporter weten 'volledig gechoqueerd en kapot te zijn' door het nieuws. Scott lanceerde haar eerste kledinglijn in 2006 en kleedde sterren als Nicole Kidman, Penelope Cruz en Christina Hendricks.

Jagger is momenteel op tournee met de Stones, het eerstvolgende concert staat voor woensdag gepland in het Australische Perth. Of dat concert doorgaat, is nog onduidelijk. In juni staat een concert van The Rolling Stones gepland in Nederland. De rockers maakten vorige week bekend voor het eerst naar Pinkpop te komen.