[upd] Suna: 'Samsom is een despoot'

Bert (superworm)

De lijsttrekker van de PvdA in Soest bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, Osman Suna, noemt Diederik Samsom 'als het ware een despoot'. Dat meldt het ANP.

Suna, die bij de moskee stond om stempassen in ontvangst te nemen en daarmee een van de eersten was die in de aanloop van de verkiezingen van stemmen ronselen werd beticht, werd door Samsom hard aangepakt.

In EenVandaag zei de politiek leider van de arbeiderspartij dat Suna nooit meer voor de PvdA op de lijst komt te staan. 'Wegwezen', zei Samsom over Suna.

Suna laat het er niet bij zitten en overweegt naar eigen zeggen naar de rechter te stappen omdat hij en zijn gezin schade zouden hebben geleden door Samsoms uitspraken.

De Soestse (ex-)PvdA'er verdedigt zich: "Samsom is door zijn uitlatingen in de rol gekropen van zowel de aanklager als de rechter en heeft mij al schuldig bevonden terwijl het onderzoek nog niet eens was opgestart. Hij heeft niet het recht om mij te veroordelen voor de ogen van miljoenen kijkers. Dit soort uitlatingen past niet bij een politiek leider van een regeringspartij."


Update 18.00 uur
Osman Suna roept kiezers alsnog op om op hem te stemmen. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt. Suna zei vorige week nog dat hij zijn zetel niet zou innemen.

De Rijksrecherche onderzoekt of Suna zich schuldig heeft gemaakt aan verkiezingsfraude. Aanleiding is een uitzending van Pownews, waarin te zien was dat Suna in een moskee probeerde stembiljetten in handen te krijgen van mensen die niet willen gaan stemmen op 19 maart.

Doordat de kandidatenlijsten al zijn vastgesteld, stond overigens hoe dan ook al vast dat Suna woensdag op de stembiljetten nog steeds boven aan de lijst van de PvdA zou prijken.