[Video] Cricketer beschuldigt staf Oranje

Boris (borisz)

Bij de start van het wereldkampioenschap cricket Twenty20 in Bangladesh is het Nederlands cricketteam ernstig in verlegenheid gebracht. Timothy Gruijters speler van Oranje en Quick Haag vertelt in een video dat hij gedwongen werd om zich met een blessure af te melden voor het toernooi. Zo kon hij plaats maken voor Tom Cooper.

De Nederlandse Australiër Cooper is één van de beste spelers van Oranje. Voor dit WK was hij niet beschikbaar omdat hij nog verplichtingen had voor South Australia, het team waar hij voor uitkwam. Die ploeg miste echter de finale van de Sheffield Shield en daardoor kon Cooper mogelijk weer voor Oranje uitkomen.

De Nederlandse cricketbond (KNCB) had uiteindelijk besloten om Cooper op te roepen ter vervanging van Gruijters, die zou kampen met een rugblessure. Volgens Gruijters ging dat niet uit vrije wil. In de verklaring van Gruijters op YouTube zegt hij dat hij door interim-bondscoach Anton Roux en manager Roland Lefebvre gedwongen werd om een scan van zijn rug te laten maken.

De scan zou laten zien dat Gruijters een slechte rug heeft. Volgens Gruijters speelt hij al jaren met deze 'slechte' rug. Deze blessure belet niet om niet te spelen. "Het is duidelijk dat de Nederlands coaches hebben besloten de reglementen te misbruiken om Tom Cooper in de selectie te krijgen", zegt Gruijters. "Het is een schande, het is vals spelen en daar wil ik geen deel van uitmaken."

Het statement van Tim Gruijters. (Bron: YouTube)