Renault heft beperkingen op motor op

Peterselieman

Renault heeft de beperkingen op haar Formule 1-motoren opgeheven. Dit betekent dat de teams dit weekend in Australië de Franse krachtbron helemaal kunnen benutten. Red Bull Racing legde dit in ieder geval geen windeieren, want het team zat er in de eerste twee vrije trainingen weer goed bij.

Renault kende tijdens de wintertests veel problemen met hun nieuwe 1,6 liter V6-turbomotoren, waardoor deze teruggetuned moesten worden. In de afgelopen weken is er koortsachtig gewerkt om alle problemen op te lossen en aangepaste software lijkt het gewenste effect te hebben, waardoor er nu weer voluit gereden kan worden.

Hoofd operaties op de circuits van Renault, Remi Taffin, legt uit. "We lagen achter op schema met een aantal onderdelen die we op de bolides wilden hebben, waardoor we niet voluit konden rijden. Ik denk dat de problemen nu achter de rug zijn en nu kunnen we zien hoe het op maximum vermogen gaat."

"De grootste problemen die we met de krachtbronnen hadden lag in de wijze waarop we de motor en de turbodruk konden beheersen en de boost, welke meer prestaties uit het motorblok kan halen. Als je eenmaal ergens te laat mee bent dan ben je overal te laat mee. We misten wat ervaring om hiermee om te gaan. We moesten voorzichtig zijn, omdat we op dat moment niet de goede software hadden om dit te voorkomen. Ik ben er nu niet ongerust meer over. We hebben nu wat meer vertrouwen in de betrouwbaarheid en prestaties. We zijn pas tevreden wanneer we weer een race winnen."