[PS] Slagveld op supercombinatie vrouwen

heywoodu

Op de Paralympische Spelen in Sochi is de supercombinatie bij de vrouwen uitgelopen op een slagveld. In één van de drie categorieën kwamen slechst twee vrouwen aan de finish, waardoor er geen bronzen medaille werd vergeven.

De supercombinatie zou dinsdag afgewerkt worden, maar vanwege de weersomstandigheden moest het tweede deel, de super-G, verplaatst worden naar vrijdag.

De eerste vrouwen die naar beneden mochten waren de deelneemsters met een visuele beperking. Na de slalom waren er daar nog drie van over, maar zij wisten wel allemaal de finish te halen. Goud ging naar de Russische Aleksandra Frantceva met haar guide Pavel Zabotin. Zij versloeg Jade Etherington en haar guide Caroline Powell. De Britse wist ruim twee seconden goed te maken, maar kwam uiteindelijk 0,63 seconden tekort voor het goud.

De Amerikaanse Danelle Umstead won samen met haar man Robert het brons, net als vier jaar geleden. Frantceva won eerder al goud, zilver en brons. Voor Etherington staat de score op drie keer zilver en één keer brons.

In de categorie staand pakte Marie Bochet (foto) haar derde gouden medaille. De Française, op elk onderdeel regerend wereldkampioene, won eerder al de afdaling en super-G. Dit keer versloeg ze de Duitse Andrea Rothfuss met 4,35 seconden. De Amerikaanse Stephanie Jallen won, net als op de super-G, de bronzen medaille.

Het meest opvallende tafereel speelde zich af in de categorie zittend. Op de slalom haalde alle vijf deelneemsters dinsdag de finish, maar op de super-G lukte dat niet. De Amerikaanse Laurie Stephens, goed voor twee keer brons, meldde zich nog voor de start af. Nadat Claudia Lösch en Anna Turney de finish niet haalden bleven er nog twee vrouwen over.

De Duitse Anna-Lena Forster pakte zilver, net als op de slalom. Haar landgenote Anna Schaffelhuber (foto) is hard op weg om de absolute koningin van de Spelen te worden, want na goud op de afdaling, goud op de super-G en goud op de slalom won de 21-jarige ook goud op de supercombinatie.