Siem de Jong: "Blijven zit niet in de planning"

Frank (franklop)

Siem de Jong gaf afgelopen zomer in een vroeg stadium aan dat hij bij Ajax zou blijven. Eenzelfde scenario ligt nu niet voor de hand. De Jong heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2015. Derhalve ligt het voor de hand dat de aanvoerder komende zomer vertrekt.

"Je weet niet wat er gaat gebeuren, maar het zit nu niet in de planning om te blijven", aldus De Jong tegen Ajax Life. De middenvelder annex spits wil echter neit te ver vooruitlopen op zijn toekomst. "Ik zie wel wat er in de zomer gebeurt. Als er geen leuke club komt, blijf ik nog een jaar. Zo ging het vorig seizoen ook."

De Jong laat tevens weten dat hij Ajax niet zomaar de eerste de beste club verruilt. "Ik neem geen overhaaste beslissingen." Een belofte maken om te blijven is er dit jaar in elk geval niet bij. "Als dan bijvoorbeeld Bayern München langskomt, moet een speler dan blijven omdat hij dat eerder heeft gezegd?”

Dit seizoen verloopt tot nu toe erg wisselvallig voor De Jong. De 25-jarige Ajacied kende veel blessures en kwam tot zeventien optredens in de Eredivisie. In deze duels wist hij zevenmaal het net te vinden.