[PS] Een 1-2-3-4-5-6 voor de Russen

DeLuna

Dat Rusland het goed doet op de Paralympics, is een understatement. Rusland neemt op de medaillespiegel plek één in beslag met 47 medailles, waarvan er zestien van goud zijn. De helft van alle uitgereikte medailles tot nu toe zullen in Rusland blijven.

In het langlaufen weten de Russen het meest te domineren. Op dit moment zijn negentien van de zesendertig medailles voor de Russen. Vandaag kwamen daar weer zes plakken bij. Na de halve finales op de één kilometer sprint was het al zeker dat het een volledig Russisch podium zou worden. Alle finaleplaatsen werden bezet door de Russische atleten. 

Een spectaculaire finale was het wel. Het goud ging uiteindelijk naar Kirill Michailov. Voor hem was het zijn eerste medaille in Sochi. Rushan Minnegulov pakt het zilver, voor de bronzen medaille van Vladislav Lekomchev. 

Een andere Rus, Roman Petushkov, is niet te stoppen. In het biatlon en langlaufen in de zittende categorie domineerde hij al met drie gouden medailles en vandaag kwam daar de vierde bij. Petushkov bleef zijn landgenoot Grigori Murigin maar net voor op de één kilometer sprint. Het brons ging naar Maksym Yarovyi uit Oekraïne. 

Petushkov kan deze Spelen zeven gouden medailles pakken als hij deze score weet vol te houden. Hij zal nog uitkomen op de tien kilometer langlaufen, de vijftien kilometer biatlon en de 4 x 2,5 kilometer estafette in het langlaufen.

Tweede goud voor McKeever
De uitslag op de één kilometer sprint voor visueel gehandicapten was iets gevarieerder. De Canadees Brien McKeever pakte daar zijn tweede goud van dit toernooi. Een val weerhield hem er niet van om alsnog de race te winnen. Zebastian Modin uit Zweden pakte het zilver. Er kwam toch nog een Rus op het podium. Het brons ging naar Oleg Ponomarev.