Iraanse Kuifje brengt ruim 4000 euro op

Redactie

Een Iraanse versie van Kuifje is op een online veiling verkocht voor 4200 euro. Een Belg kocht de Farsi-vertaling van het album Mannen op de Maan, laat veilinghuis Catawiki woensdag weten. Volgens het online veilinghuis is het stripboek van Hergé uniek na de massale vernietiging van westerse boeken in Iran in 1979. Het Iraanse album werd waarschijnlijk in 1975 uitgegeven door de Belgische uitgeverij Casterman.

Ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum van Kuifje heeft Catawiki een tweeledige veiling georganiseerd. In het eerste deel gingen 175 Kuifje-memorabilia onder de hamer. De veiling heeft in totaal zestigduizend euro opgebracht. Voor een beeld van Kuifje werd 2400 euro betaald en een zijden Kuifje-sjaal uit 1945 werd verkocht voor 2500 euro.

Een tweede deel van de veiling is nog in volle gang. Zo kan nog worden geboden op een tekening die geestelijk vader Hergé maakte op een ansichtkaart. Daarvoor is inmiddels bijna tienduizend euro geboden. Belangstellenden kunnen tot donderdagavond een bod uitbrengen.