Swansea City toont interesse voor Ibarra

Frank (franklop)

Renato Ibarra vertrekt mogelijk komende zomer bij Vitesse. De vleugelaanvaller staat in de belangstelling van onder meer Swansea City. Ibarra (23) wordt volgens Voetbal International door verschillende Premier League-clubs gevolgd. De aanvaller uit Ecuador heeft een aflopend contract in Arnhem. Vitese heeft een tweejarige optie in het contract, maar die is volgens technisch directeur Mo Allach niet gelicht.

"Onlangs is de zaakwaarnemer van Renato langs geweest. Hij was op doorreis. We hebben gesproken over het contract van Ibarra, maar er is nog geen besluit genomen. Ik weet niet waar die informatie vandaan komt", zegt Allach in gesprek met het weekblad.

De kans bestaat dat Vitesse de optie in verbintenis licht, gezien de financiële huishouding in Arnhem lijkt een vertrek ook niet uitgesloten. Een delegatie van Swansea City zat recentelijk op de tribune voor de 17-voudig international van Ecuador. Bij de nummer veertien van de Premier League speelt voormalig Vitesse-aanvaller Wilfried Bony sinds vorig jaar zomer.

Ibarra speelt komende zomer met het Zuid-Amerikaanse land op het WK in Brazilië. Ecuador treft in groep E Frankrijk, Zwitserland en Honduras. De Ecuadoriaan staat sinds juli 2011 onder contract bij Vitesse. Ibarra kwam over van Club Deportivo El Nacional.

Sinds de overstap naar Europa speelde de snelle vleugelaanvaller 82 competitiewedstrijden. Daarin wist Ibarra zeven keer het net te vinden en was hij goed voor dertien assists. Met Vitesse staat hij dit seizoen na 27 duels op de tweede plek achter Ajax. Het gat met de Amsterdammers is zes punten.