Van Reys partij gepeild als grootste in Roermond

Redactie

De Liberale Volkspartij Roermond (LVR) van de in opspraak geraakte oud-VVD'er Jos van Rey zou de grootste partij in Roermond kunnen worden. Dat blijkt woensdag uit een peiling van Overheid in Nederland in opdracht van het Limburgs Dagblad.

De LVR zou op tien van de 31 zetels uitkomen, blijkt uit de peiling waarvoor 412 inwoners zijn ondervraagd. De VVD komt uit op vijf zetels, het CDA behoudt het huidige aantal van vijf zetels.

D66 en GroenLinks winnen allebei een zetel en komen in de peiling uit op respectievelijk twee en drie zetels. Grote verliezer is de PvdA. Deze partij zou na 19 maart nog maar twee van de huidige vier zetels overhouden, schrijft de krant.

Veertig procent van de ondervraagden weet nog niet op welke partij hij of zij gaat stemmen. Vijftien procent gaat niet stemmen.

Op de vraag of Van Rey, tegen wie een strafrechtelijk onderzoek loopt, wethouder zou kunnen worden, antwoordde 43 procent dat ze Van Rey liever niet op die post zien zolang justitie onderzoek doet. 35 procent vindt dit echter geen probleem.

De 68-jarige Van Rey trad in oktober 2012 af als VVD-senator en als wethouder van Roermond omdat hij wordt verdacht van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht. Van Rey is nog altijd verdachte. Het OM heeft nog geen besluit over vervolging genomen.