Wenger hekelt "duikelaar" Robben

Boris (borisz)

Arsenal-manager Arsene Wenger vindt dat Arjen Robben zich ook dinsdagavond in de wedstrijd tussen Bayern München en Arsenal weer te makkelijk liet vallen. Bayern was over twee wedstrijden met 3-1 te sterk voor The Gunners en plaatsten zich derhalve voor de kwartfinales van de Champions League.

Robben eiste een hoofdrol op tijdens de return. Hij was opzichtig op zoek naar een strafschop en maakte in de tweede helft een fopduik, welke werd weggewuifd door de scheidsrechter. Vlak voor tijd ging de Nederlandse international opnieuw naar de grond in de zestien na een overtreding van Laurent Koscielny, en kreeg toen wel een strafschop. Invaller Thomas Müller wist dit buitenkansje niet te verzilveren met een 1-1 eindstand als gevolg.

Na afloop was Robben het onderwerp van gesprek bij Wenger. "Robben is ontzettend goed in het maximale halen uit een kansloze situatie", zei de Fransman na afloop tegenover ITV Sport. "Hij is een geweldige speler, maar ook een goede duikelaar. In de eerste wedstrijd maakte hij al een schwalbe en vanavond deed hij het weer."

Wenger doelt op de overtreding die doelman Wojciech Szczesny maakte in de heenwedstrijd en daar rood voor kreeg. Het kwam Robben op kritiek te staan van Arsène Wenger, die vond dat Robben gemakkelijk ging liggen. "Bij het terugzien van de beelden liepen de rillingen over mijn lijf. Het had helemaal fout kunnen aflopen als de keeper vol doortrapt", zei Robben toen. "Typisch een reactie van een verliezende coach."

"Robben is een van de beste speler ter wereld. Maar hij passeert zijn tegenstander, remt dan af, hopend op een overtreding", analyseert Wenger de Nederlandse international.