PSV wil graag verder met ervaren Park

Jeffrey

PSV hoopt Ji Sung Park in de zomer definitief over te nemen van Queens Park Rangers. De middenvelder annex aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis bij PSV. Hij was met name in de beginfase van het seizoen geen vaste klant bij de ploeg van trainer Philip Cocu, dit omdat hij nog niet 100% fit was toen hij zich aansloot bij de groep.

Inmiddels vervult hij een belangrijke rol bij de Brabanders. De 33-jarige Park moet nog een besluit nemen wat hij na dit seizoen gaat doen. Mocht zijn voorkeur uit gaan naar een langer verblijf in Eindhoven, dan juicht PSV dat toe.

"Het kost hem steeds meer moeite te herstellen na wedstrijden", vertelt technisch manager Marcel Brands tegen Voetbal International. "Hij zal daarom eerst moeten bepalen of hij nog verder wil en of hij dat hier wil. Als we dat signaal krijgen, dan gaan we actie ondernemen. Ji is een geweldige speler voor ons. Op het veld, maar ook erbuiten", stelt Brands, die Park in de zomer naar PSV haalde om het groot aantal doorbrekende jonkies te ondersteunen.

De Zuid-Koreaanse routinier is de laatste weken samen met Oscar Hiljemark en Stijn Schaars een vast drietal op het middenveld van PSV. Toevallig of niet: er werd zes keer achtereen gewonnen.