Nürburgring overgenomen voor 100 miljoen euro

DenS (Dennis)

De Nürburgring heeft binnenkort een nieuwe eigenaar. De curatoren van het Duitse circuit hebben het verkocht aan Capricorn Group. Elke twee jaar vindt de Grand Prix van Duitsland plaats op het circuit. Het overnamebedrag komt uit op een totaal van honderd miljoen euro.

De Capricorn Group is een bedrijf dat een vestiging heeft bij de Nürburgring en houdt zich bezig met autosport- en luchtvaartproducten. De onderneming heeft de intentie uitgesproken om alle huidige activiteiten van het circuit voort te zetten. Tevens zullen ze het complex verder uitbreiden tot het centrum voor autotechnologie. Er zal 25 miljoen euro geïnvesteerd worden in de Nürburgring.

Er waren twee serieuze bieders, dit meldden de curatoren. De keuze is niet alleen gevallen op diegene met het meeste geld, maar ook is er gekeken wie de beste toekomstperspectieven biedt voor de regio. De andere bieder was H.I.G. Capital, een investeringsmaatschappij. Formule 1-baas Bernie Ecclestone had eerder al eens bod gedaan van vijftig miljoen dollar, maar dit werd later weer ingetrokken.

De Capricorn Group zal per 1 januari 2015 eigenaar zijn van de Nürburgring.