Bijrijdster Justin Bieber klaagt krant aan

Redactie

Chantel Jeffries klaagt de Amerikaanse krant New York Daily News aan. De Amerikaanse zat naast Justin Bieber in een Lamborghini toen hij in januari werd aangehouden. Jeffries zegt dat de krant onterecht heeft vermeld dat zij een strafblad heeft en dat ze Bieber zou hebben aangezet tot een race met zijn vriend, r&b-zanger Khalil Amir Sharieff, die in een Ferrari zat.

Jeffries, die in rechtbankdocumenten wordt omschreven als studente, model en ondernemer, klaagt New York Daily News aan voor een nog onbekend bedrag aan schadevergoeding. Ook sommeert ze de krant in het vervolg geen foutieve berichtgeving over haar te plegen.

Bieber werd op 23 januari in de boeien geslagen in Miami Beach. Hij werd aangehouden na een illegale straatrace. Daarvan bleek bij nader inzien geen sprake. Wel zat de zanger onder invloed van alcohol, medicijnen en drugs achter het stuur van een gehuurde Lamborghini. Ook reed hij rond zonder geldig rijbewijs en zette hij een grote mond op bij zijn arrestatie. Hij moet op 5 mei voorkomen.

Ook volgende maand dient Bieber zich bij de rechter te melden. Op 14 april buigt een rechter in Toronto zich weer over een mishandeling van een limousinechauffeur waarbij Bieber in december betrokken zou zijn geweest.