Politie geeft nieuwe informatie in zaak-Borst

Redactie

In het programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond voor de tweede keer aandacht besteed aan het onderzoek naar de dood van oud-minister Els Borst. De politie geeft een update van de zaak en roept de hulp in van het publiek bij een aantal vragen. Ook wordt nieuwe informatie over het onderzoek vrijgegeven. "Niet alles zal bekend zijn", zegt een woordvoerder.

In een bosvijver bij het huis van Borst vond dinsdag een duikactie plaats. De politie kan nog geen resultaten melden. De zegsman wil ook niet ingaan op speculaties dat de vijftien duikers op zoek waren naar een metalen voorwerp. "Dat heeft een van de duikers gezegd, maar dat was zeker niet ons doel."

Volgens de zegsman is 'alles' wat de vijftien duikers dinsdag hebben aangetroffen meegenomen. De zoekactie was 'absoluut' niet opgezet vanwege speciale aanwijzingen. "We willen gewoon alles uitsluiten", zegt de woordvoerder.

De 81-jarige oud-D66-politica overleed een maand geleden. De politie gaat uit van een misdrijf. Borst werd dood gevonden in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. Het bos dat grenst aan de woning van Borst werd al eerder doorzocht met hulp van de mobiele eenheid.