Strootman reageert: "Ik kom sterker terug"

Frank (franklop)

Kevin Strootman zag zijn WK-droom dit weekeinde in duigen vallen.  Strootman raakte in het duel tusseen AS Roma en Napoli van afgelopen zondag zwaar geblesseerd. Na ruim tien minuten spelen kwam de middenvelder verkeerd neer, waardoor hij de kruisband van zijn linkerknie afscheurde.

Maandag werd na een MRI-scan duidelijk dat de herstelperiode tussen de vier en vijf maanden bedraagt, waardoor Strootman het WK in Brazilië moet missen. Een enorme aderlating voor Oranje, maar vooral een persoonlijk drama voor de 24-jarige linkspoot.

Toen het nieuws maandagmiddag de voetbalwereld bereikte, kwamen er veel reacties van diverse spelers en trainers. Velen wensten de voormalig PSV'er succes met zijn herstel en staken hem via sociale media een hart onder de riem. Dinsdag kwam Strootman zelf met een reactie.

"Ik wil mijn (ex-)teamgenoten, collega's, vrienden en iedereen bedanken voor de steun die ik krijg", laat Strootman via Twitter weten. "Vanaf nu focus ik me op mijn herstel en zorg ik dat ik sterker terug zal komen."