[PS] Russen nu wel door dankzij zege op VS

DeLuna

Voor het Russische ijssleehockeyteam werd het een dag van hoop en vrees. Er werd door de Russen opnieuw gevreesd voor een vroegtijdige uitschakeling, net zoals het ijshockeyteam overkwam bij de Olympische Winterspelen. Door dat Zuid-Korea vanochtend verloor van Italië, konden de Russen al opgelucht ademhalen. 

In een prachtige wedstrijd versloeg Rusland de aartsrivalen uit de Verenigde Staten met 2-1. Dankzij dat resultaat zal Rusland Canada ontlopen in de halve finales. In plaats daarvan zal Rusland het op moeten nemen tegen Tsjechië of Noorwegen. De Verenigde Staten zullen zich klaar moeten maken voor de kraker tegen het Canadese team.

Zuid-Korea kon door het verlies op Italië een plek bij de laatste vier wel vergeten. Door een verrassende zege op Rusland eerder dit toernooi hadden de Koreanen van een nog puntloos Italië een voorschot kunnen nemen op een plek in de halve finales. Italië was alleen met 2-1 te sterk voor Zuid-Korea.

De Tsjechen zullen wel aan de bak moeten. Dankzij Noorwegen, die wonnen met 2-0 van Zweden, moest Tsjechië in de volgende wedstrijd van topfavoriet Canada moeten winnen om nog een plek bij de laatste vier te bemachtigen. Dát mislukte. Een goal van Canadees Greg Westlake zorgde ervoor dat de Tsjechen verloren met 1-0 van Canada. 

Het Russische ijssleehcokeyteam wat zeer blij was met de winst op de Verenigde Staten.