NOS steekt extra tonnen in verslag verkiezingen

Harry

De NOS trekt de portemonnee voor de verslaggeving rond de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. De NOS investeert 'enkele tonnen' meer dan voorgaande edities. "Tv maken kost geld", zegt Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, in een reactie. "We moeten op heel veel locaties tegelijk zijn."

Aan de vooravond van de verkiezingen organiseert de NOS een verkiezingsdebat waarin landelijke en voor het eerst ook lokale politici in debat gaan. De landelijke partijleiders zijn in Den Haag te gast. Vanuit daar wordt geschakeld met lokale debatten in Arnhem, Rotterdam en Groningen.

"We hebben gekeken naar hoe we de verslaggeving regionaler kunnen maken", legt Gelauff uit. "Daar is het debat een goed voorbeeld van. Tegelijk moet er aandacht zijn voor het landelijke, want soms hebben regionale verkiezingen gevolgen voor de landelijke politiek", zegt de hoofdredacteur, verwijzend naar het aftreden van Jozias van Aartsen als VVD-fractievoorzitter in 2006 na een teleurstellend verkiezingsresultaat.

De NOS werkt sinds enkele weken ook nauwer samen met de regionale omroepen. Een aantal redacteuren van regionale media heeft een plek op de NOS-nieuwsvloer in Hilversum. Ook tijdens de verslaggeving van de gemeenteraadsverkiezingen is de samenwerking intensief.

Gelauff is enthousiast over het project. "Het is ons voorportaal richting de regionale omroepen en dat heeft al geleid tot de verkiezingskaart op de website, die we echt samen hebben gemaakt."