Galifianakis interviewt Obama tussen varens

Sanne (Syth86)

Zach Galifianakis heeft de Amerikaanse president Barack Obama weten te strikken voor zijn ironische interviewprogramma Between Two Ferns. In het komische programma wordt de president zogenaamd stevig aan de tand gevoeld. "We gaan waarschijnlijk weer een kalkoen gratie geven", zei de president over zijn toekomstplannen. Obama is in het programma om kijkers aan te moedigen een gezondheidsverzekering te nemen.

"Vond je dat deprimerend dat er een kalkoen uit de circulatie ging? Nog een kalkoen die je niet kon eten", vroeg de president de enigszins gezette acteur en presentator. Het programma wordt opgenomen in een sobere studio waarbij interviewer en de geïnterviewde plaatsnemen tussen twee varens.

"Jammer dat je niet een derde keer president kan worden", zei Galifianakis. "Dat zou een beetje zijn als een derde Hangover-film", sneerde Obama terug naar acteur die te zien was in The Hangover-trilogie. "Dat werkte ook niet echt."

"Als ik president was, meneer de president, zou ik echtscheiding voor homoseksuelen afschaffen en dan kijken hoe graag ze nog willen", zei Galifianakis over het homohuwelijk. "Ik denk dat je daarom geen president bent", antwoordde de president.

In de webserie die te zien is op de site Funny Or Die van komiek Will Ferrell, namen eerder al sterren als Bruce Willis, Natalie Portman en Justin Bieber plaats tussen de twee varens. De gesprekken zijn altijd ongemakkelijk en leiden vaak tot wegstormende gasten.