Seedorf wil geloof zien bij AC Milan

Frank (franklop)

Volgens trainer Clarence Seedorf kan AC Milan nog altijd de kwartfinale van de Champions League bereiken. De Italianen moeten dinsdag in Spanje een 1-0 achterstand tegen Atletico Madrid ombuigen. "We moeten positief denken en optimistisch zijn", vertelde Seedorf op een persconferentie.

Milan beleefde zaterdag een slechte generale door bij Udinese met 1-0 te verliezen, maar dat verandert volgens de Nederlander niets aan de kansen van zijn ploeg. "Ik heb vertrouwen in mijn team en ik weet dat ze zullen antwoorden op het veld. We moeten onszelf ervan overtuigen dat we het geweldig kunnen doen tegen Atletico."

Lichtpuntje voor Seedorf is de rentree van Mario Balotelli, die in de eerste wedstrijd in San Siro uitviel door een schouderblessure. De Madrilenen hebben met Diego Costa echter ook een topspits in de gelederen. "Het zijn twee belangrijke spelers voor hun teams", weet ook de oud-international.

"Ik heb Atletico veel zien spelen dit jaar en hoewel Diego een fantastische speler is, speelt het hele team sterk", vervolgt Seedorf. "We moeten de tegenstander respecteren, maar we zijn klaar voor deze strijd en willen het shirt en de club eer aan doen."