[upd] Na jihadi's nu ook stemvee ronselen in moskee

Harry

PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft sterke verdenkingen van stemmen ronselen voor de PvdA door lijsttrekker Osman Suna. Als dit zo is wil Hans dat Suna opstapt als lijsttrekker.

Hiermee toont Spekman zich een stuk strenger dan tegen PvdA'er Bert van der Roest, waarbij aangifte en royement niet nodig was en Hans zich zelfs boos maakte toen de bestolen daklozenkrant uiteindelijk toch aangifte deed. Over bewijsmateriaal in de ronselzaak heeft Spekman niets te klagen. Omroep Pownews heeft keurig netjes alles vastgelegd in beeld en geluid.

De video van Pownews laat Osman in actie zien. In de plaatselijke moskee wordt er opgeroepen om zoveel mogelijk stempassen te verzamelen die anders niet gebruikt zouden worden en van mensen die nog niet wisten waarop ze zouden gaan stemmen. Ook werd er gevraagd om bij eventuele buren van de moskeegangers naar stempassen te vragen. Mensen moesten dan vast hun handtekening zetten en een kopie van hun ID, rijbewijs, of paspoort meegeven. De partij zou dan later een gemachtigde regelen die namens hen op de PvdA zou gaan stemmen.

Eerder had lijsttrekker Osman op RTV Utrecht nog de PvdA-webmaster in Soest op de vingers getikt omdat deze een inwoner die niet in de gelegenheid was te gaan stemmen had laten weten dat de partij iemand kon regelen om dat namens hem te doen.

Toen Spekman geconfronteerd werd met de beelden van Una zei hij dat het wat hem betreft leek te voldoen aan het ronselen van stemmen. Stemmen ronselen is strafbaar en kan leiden tot vervolging.

Update 09.30 uur
Inmiddels is het complete PowNews item aangaande de PvdA-stemmenfraude beschikbaar. Rutger krijgt complimenten van Hans Spekman voor het goede journalistieke werk dat PowNews geleverd heeft en Suna baalt verschrikkelijk.


Het hele verhaal (bron: PowNews)