Dennis: "F1-races zullen dit jaar niet tegenvallen"

Peterselieman

McLaren-baas Ron Dennis is ervan overtuigd dat de Formule 1-races dit jaar veel zullen brengen. De Brit vindt dat de sport niet afgerekend moet worden op de verminderde betrouwbaarheid die de eerste races met zich mee zullen brengen vanwege de technische uitdagingen waar de teams voor stonden.

"Formule 1 heeft veel fans en we moeten ervoor zorgen dat er een goede show is. De ingrediënten kunnen veranderen. Ik voorspel een seizoen van de haas en de schildpad. Dit vanwege twee redenen: de eerste is betrouwbaarheid omdat in het begin de auto's aan het eind van de wedstrijden uit zullen vallen en ten tweede vanwege brandstofverbruik en bandenslijtage."

"Ik denk dat deze wedstrijden niet representatief zijn voor de rest van het seizoen, mogelijk vanwege dominantie in een of twee races. Maar wanneer het zich meer settelt dan krijgen we meer wedstrijden van de haas tegen de schildpad te zien. Ik kan fout hebben, maar dat is wat ik denk. Oordeel daarom niet te snel over iets wat kinderziekten zijn veroorzaakt door de complexe nieuwe regels. We zullen ze onder controle krijgen en dan zal het racen erg interessant worden."

Dennis nam dit jaar het initiatief weer over bij de Formule 1-afdeling van McLaren. Hij vervangt teambaas Martin Whitmarsh onder wie de renstal vorig jaar geen potten kon breken. De Brit voegde aan het interview over de kijk op dit seizoen nog toe dat hij ervan overtuigd is dat de F1 zal blijven bestaan, zelfs als Bernie Ecclestone er niet meer is of af moet treden omdat hij veroordeeld zal worden. De sport zal alleen wel gaan veranderen.