Knappe ritzege Hofland in Parijs-Nice

Boris (borisz)

Moreno Hofland heeft de tweede etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Nederlandse wielrenner van Belkin was in de massasprint verrassend te sterk voor de Duitser John Degenkolb. Fransman Nacer Bouhanni, zondag winnaar van de openingsetappe, kwam als derde over de streep en behoudt de leiderstrui.

De 22-jarige Hofland won dit seizoen al een etappe in de Ruta del Sol en werd achter Tom Boonen tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne. Zondag in de openingsetappe van Parijs-Nice kwam de Nederlander er nog niet aan te pas, maar in de straten van Saint-Georges-sur-Baulche maakte hij dat ruimschoots goed door alle favorieten te vloeren.

Het is de eerste overwinning voor Hofland in een koers die meetelt voor de World Tour. Bovendien doet de Roosendaler goede zaken in het klassement. Op vier seconden van Bouhanni bezet hij na twee etappes de derde plaats. Degenkolb staat op twee seconden tweede.

De 205 kilometer lange etappe werd gekleurd door Aleksejs Saramotins en Anthony Delaplace. Saramotins hield het langste stand, maar in het zicht van de haven werd ook de Let door het peloton ingerekend.