Haase uitgeschakeld door Dimitrov

Frank (franklop)

Robin Haase is uitgeschakeld in de tweede ronde van het tennistoernooi in Indian Wells. De Hagenaar was niet opgewassen tegen de als 15e geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov. Haase verloor het duel met 6-4 en 6-3.

De twee spelers troffen elkaar eerder dit seizoen voor de eerste keer op de ATP Tour. In Brisbane ging Haase toen eveneens in twee sets onderuit tegen Dimitrov. De Nederlander kreeg tijdens de partij in Indian Wells één breakpunt op de service van Dimitrov maar benutte dit niet. De Bulgaar verzilverde vier van zijn zeven breakkansen.

Novak Djokovic haalde in Indian Wells de derde ronde. De Serviër won met 7-6 (1) en 6-2 van de Roemeen Victor Hanescu en boekte zijn 550e overwinning in zijn loopbaan. Hij was na afloop niet helemaal tevreden. "Ik maakte geen returns in de eerste set en ook ik de tweede set worstelde ik hiermee, terwijl dit normaal een van de beste onderdelen van mijn spel is. Maar het was mijn eerste wedstrijd, dus het is ook weer even wennen", zei Djokovic.

De als vierde geplaatste Tsjech Tomas Berdych werd met 4-6, 6-2 en 6-4 verrast door de Spanjaard Roberto Bautista Agut. De Fransman Jo-Wilfried Tsonga verloor met twee keer 6-4 van zijn landgenoot Julien Benneteau.