Dode en zwaargewonde in woning Almere

Redactie

In Almere zijn zondagavond een dode en een zwaargewonde gevonden in een woning. Waarschijnlijk zijn ze slachtoffer geworden van een nog onbekende stof. De brandweer verricht metingen, laat een woordvoerder weten.

De zwaargewonde is naar een ziekenhuis vervoerd. Een ambulancebroeder, enkele agenten en personeel van de eerstehulpafdeling kregen last van geïrriteerde ogen, luchtwegen en slijmvliezen. De afdeling spoedeisende hulp werd in eerste instantie gereinigd, maar later uit voorzorg tot besmet gebied verklaard en afgesloten.

In eerste instantie werd nog rekening gehouden met koolmonoxidevergiftiging, maar dat werd later uitgesloten. De politie onderzoekt wat zich in de woning in de Kaneelstraat heeft afgespeeld en heeft uit veiligheidsoverwegingen de naastgelegen woningen ontruimd.

De leeftijd en identiteit van de slachtoffers zijn nog onbekend. "Het is vrij hectisch in de Kaneelstraat en het ziekenhuis. Onze aandacht gaat eerst uit naar het identificeren van de stof", aldus de brandweerwoordvoerder.