Titelhouder Nadal verslaat moeizaam Stepanek

Frank (franklop)

Rafael Nadal heeft met moeite zijn openingswedstrijd op het masterstoernooi in Indian Wells gewonnen. De Spaanse wereldranglijstaanvoerder verloor tegen de Tsjech Radek Stepanek de eerste set, maar stelde vervolgens orde op zaken: 2-6, 6-4 en 7-5. Nadal is titelhouder in Californië.

Ook andere favorieten maakten geen fout. Andy Murray (5) had net als Nadal drie sets nodig tegen een andere Tsjech Lukas Rosol: 4-6, 6-3 en 6-2. De Zwitsers, Stanislas Wawrinka (3) en Roger Federer (7), stonden tegen respectievelijk Ivo Karlovic en Paul-Henri Mathieu geen set af.

Voor Wawrinka was het zijn eerste wedstrijd sinds winst van de Australian Open. Hij moest door een beenblessure onder meer vorige maand het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam laten schieten.

Ook bij de vrouwen gingen kanshebsters voor de eindzege verder. De als eerste geplaatste Chinese Na Li versloeg met 6-1 en 7-5 landgenote Jie Zheng. De Russin Maria Sharapova (4) stuurde Julia Görges uit Duitsland naar huis: 6-1 en 6-4.