[Darts] Taylor uit UK Open, Van Gerwen door

Tom (Nappie-Oleon)

Vanavond plaatsen zestien darters zich voor de kwartfinales van de UK Open 2014. Onder de aanwezigen in Minehead zijn Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen de enige overgebelen Nederlanders. Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Christian Kist, Vincent van der Voort en Dirk van Duijvenbode vonden in een eerder stadium van de 'FA Cup of Darts' hun waterloo.

De grootste verrassingen van het toernooi kwamen op naam van Aden Kirk. De onbekende Engelsman versperde gisteren in de derde ronde de weg voor titelverdediger Phil Taylor, en verwees in de daaropvolgende ronde WK-finalist Peter Wright naar huis.

James Wade, wiens route naar de Premier League vorige maand ruw versperd werd door de PDC, was er op gebrand zijn gram te halen. De man uit Aldershot scoorde met gemiddelden ruim boven 100 punten 9-1 en 9-5 overwinningen tegen Michael Mansell en Kim Huybrechts.

Momenteel gooit Michael van Gerwen zijn pijlen tegen Mark Webster. Raymond van Barneveld komt later vanavond in actie tegen Adrian Lewis. 

Hoofdpodium    
Brendan Dolan (N-I) 9-7 Aden Kirk (Eng)
Terry Jenkins (Eng) 9-8 James Wade (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) vs. Mark Webster (Wal)
Adrian Lewis (Eng) vs. Raymond van Barneveld (Ned)
     
Tweede podium    
Mendus Suljovic (Oos) 9-5 Jamie Lewis (Eng)
Gary Anderson (Sch) 7-9 Ian White (Eng)
Mervyn King (Eng) 9-6 Christian Kist (Ned)
Kevin Painter (Eng) vs. Dean Winstanley (Eng)