[WK] Sintnicolaas zevende na horden, Smet naar huis

heywoodu

Eelco Sintnicolaas heeft op het WK indoor in Sopot op het vijfde onderdeel van de zevenkamp, de 60 meter horden, geen bijzonder goede zaken kunnen doen. De Nederlander liep met 8,05 seconden wel zijn beste seizoenstijd, maar leverde op de zogenaamde prognose veel punten in. Koen Smet kon zich op de 60 meter horden niet voor de halve finale plaatsen.

De race werd gewonnen door de Amerikaan Ashton Eaton, die met een tijd van 7,64 seconden opnieuw winst boekte ten opzichte van het schema van zijn wereldrecord. Damian Warner uit Canada werd met 7,70 tweede, maar lijkt het lastig te krijgen voor de medailles. 

Eaton gaat nog altijd onbedreigd aan de leiding, gevolgd door de Wit-Rus Andrei Krauchanka en Oleksiy Kasyanov uit Oekraïne. In de virtuele stand, waar de te verwachten resultaten op de overgebleven onderdelen in verwerkt zijn, staat Eaton ook ruim aan de leiding. Krauchanka lijkt vrijwel zeker van het zilver, terwijl het voor het brons lijkt te gaan tussen Kasyanov en de Belg Thomas van der Plaetsen.

Op de 60 meter horden voor de specialisten lukte het Koen Smets niet zich te plaatsen voor de halve finale. De 21-jarige Nederlands kampioen liep met 7,80 seconden geen geweldige tijd en werd slechts zesde in zijn serie. Zijn tijd was ook niet goed genoeg om als tijdsnelste door te mogen.